De aanleiding

Zes maanden lang hebben wij als part-time user experience designers gewerkt bij Revue om de gebruiksvriendelijkheid van deze newsletter service voor de gebruiker te verbeteren. Revue is een tool waarbij de gebruiker makkelijk zijn eigen newsletters kan samenstellen. 

section_1section_1

Team features

Voor een nieuwe team functionaliteit hebben wij een interface ontworpen waarbij de curator op een makkelijke manier personen kan uitnodigen voor zijn team. Daarnaast heeft er een redesign van het menu plaatsgevonden zodat deze beter aansloot bij de nieuwe user interface.

Reader

Als een gebruiker op een link drukt via de online nieuwsbrief wordt hij doorverwezen naar een externe website, wat resulteert in het verlaten van Revue. Daarom hebben wij een reader functie bedacht waarbij de gebruiker alle websites uit de nieuwsbrief kan bekijken zonder Revue te verlaten. Door een overzichtelijke sidebar kan de gebruiker makkelijk door de nieuwsbrief scrollen.

Explore

Revue zocht een manier waarop curatoren aan meer subscribers konden komen. Er is toen een explore pagina ontworpen zodat gebruikers interessante curatoren tegen kunnen komen waar ze zich vervolgens direct op in kunnen schrijven.